Tandprothetiek

In onze praktijk kunt u tevens terecht voor het aanmeten en vervaardigen van prothetische voorzieningen. Dit kan een volledige of een gedeeltelijke prothese zijn of een prothese op implantaten. Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van de prothese werkt de tandprotheticus geheel zelfstandig aan het kunstgebit. Hierbij houdt hij nauwlettend rekening met uw persoonlijke wensen. U kunt zonder verwijzing van een tandarts of huisarts bij de protheticus terecht.

Waarvoor kunt u bij de tandprotheticus terecht?

  • Advies/informatie
  • Beoordeling van de huidige prothese en mondholte
  • Reparatie en aanpassing van het kunstgebit
  • Vernieuwing of een nieuw kunstgebit, gedeeltelijk kunstgebit of kunstgebit op implantaten
  • Nazorg

Zo werkt de tandprotheticus

De tandprotheticus werkt normaalgesproken samen met een tandtechnicus. Deze mag in opdracht van de tandprotheticus werken aan protheses. Vanaf de eerste afspraak tot het plaatsen van het kunstgebit werkt de tandprotheticus zelf of samen met de tandtechnicus aan uw nieuwe kunstgebit.

Een kunstgebit verdient de zorg van een tandprotheticus!

Veel Nederlanders hebben een slecht passend of verouderd kunstgebit. Dit gaat vaak samen met pijn en ongemak. Is dit het geval, dan biedt de tandprotheticus vaak de oplossing. Met de nieuwste technieken en materialen zorgen we ervoor dat uw kunstgebit weer snel als gegoten zit.

Heb ik een nieuwe prothese nodig?

Doordat onze kaken na verloop van tijd kleiner worden, kunnen zowel het boven- als ondergebit op den duur los komen te zitten. Dit gaat vaak gepaard met klachten zoals pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering. De tandprotheticus biedt hulp. Als een gebitsprothese slechts enkele jaren oud is, kan deze vaak nog aangepast worden. Aan de binnenzijde van de gebitsprothese wordt dan een ‘voering’ aangebracht waardoor deze weer goed aansluit op het tandvlees en niet meer los zit. Het is ook mogelijk dat de tanden en kiezen afgesleten zijn en/of elkaar foutief raken. In dat geval is een algehele vervanging de beste optie.

Een nieuw kunstgebit?
Gedeeltelijke prothese
Noodprothese
Reparatie kunstgebit
Opvullen kunstgebit
Klikgebit