Laagdrempelige mondzorg vormt dé basis voor blijvend gezond gebit

27 jan 2021

Laagdrempelige mondzorg vormt dé basis voor blijvend gezond gebit

Wij huisvesten verschillende mondzorgdisciplines onder één dak: tandheelkunde, mondhygiëne en tandprothetiek. Met het bieden van integrale mondzorg zit het bij mondzorgcentrum pro-tand in Landgraaf dus wel goed. Toch komt er meer bij kijken om het gebit een leven lang gezond te houden. Daar hoort een goed gevoel van de patiënt bij, en om dat te kunnen bieden dus ook een gedegen communicatietraining om iedere patiënt precies die aandacht te geven die nodig is om de behandeling zo ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Deze persoonlijke benadering maakt dat we als team ervoor te zorgen dat mensen zich bij ons op hun gemak voelen. Dit doen we in de eerste plaats met een vriendelijke ontvangst, maar ook door onze patiënten het gevoel van controle te geven, het behandelplan door te spreken en voor en tijdens de behandeling ruim de tijd te nemen voor het geven van uitleg. Hiermee vermijden we een aantal belangrijke obstakels om de tandarts te bezoeken, met name voor mensen die niet graag of niet naar de tandarts gaan.

Door onze persoonlijke benadering stellen we onze patiënten meteen op hun gemak. Met alle disciplines onder één dak communiceert het alvast een stuk gemakkelijker en patiëntvriendelijker. We beginnen nooit zomaar aan een behandeling. Maken altijd eerst een praatje en nemen vervolgens alle tijd om uit te leggen wat we precies gaan doen en hoe we ervoor zorgen dat de behandeling snel en soepel verloopt. Patiënten stellen het op hun beurt op prijs als ze hun verhaal kunnen doen – zeker in deze tijd waarin Covid-19 de gemoederen bezig houdt. Meestal bestaat de eerste afspraak uit inventariseren welke behandeling nodig is en ervoor zorgen dat er genoeg vertrouwen is.

Over enkele maanden verhuizen we met Pro-tand mondzorgcentrum naar de Hovenstraat 135 in Landgraaf. Hiermee zetten we als het om patiëntvriendelijkheid op diverse gebieden een paar forse stappen vooruit. Zo profiteren we terplekke van een ruime wachtkamer en grotere behandelruimtes. Inclusief splinternieuwe apparatuur die doelmatiger en efficiënter werkt maar ook met voldoende ruimte om waar nodig extra ondersteuning te bieden.

Kindvriendelijk

Aangezien we juist bij onze jongste patiënten de basis voor duurzame tandzorg leggen, maken we ons met nadruk sterk voor een kindvriendelijke benadering. Dit krijgt onder meer gestalte met diverse uitnodigende speelmogelijkheden in de wachtruimte en de mogelijkheid  voor ouders om hun kind in de behandelruimte te vergezellen. Eventueel zal onze assistente Antoinette het kind met de nodige pedagogische kwaliteiten door het proces heen leiden. Uiteraard weten we waar grenzen liggen. In (zeer uitzonderlijke) gevallen verwijzen we dan ook door, bijvoorbeeld voor een behandeling onder narcose.

Een telefonische afspraak maken kan bij ons daarom de hele dag door, zelfs tijdens de middagpauze. Mocht dit telefoontje desondanks onbeantwoord blijven, dan is een mailtje genoeg om snel een reactie te ontvangen. Is de afspraak eenmaal gemaakt, dan herinneren wij onze patiënten hier aan. Dit doen we via de post, per mail of straks in de nieuwe praktijk tevens telefonisch.

Met onze nieuwbouw wordt de drempel voor het maken van een afspraak nog lager. Dit doen we letterlijk door alle voorzieningen gelijkvloers onder te brengen. Verder blijven we doen waar we goed in zijn: mensen het gevoel geven dat we de tijd nemen én hen laten merken dat het ons niet gaat om productiviteit. Wij zorgen voor alle randvoorwaarden om u het vertrouwen te kunnen bieden dat u nodig heeft om welk behandeltraject dan ook te doorlopen. Zo mobiliseren we al het mogelijke om uw gebit een leven lang te laten stralen!

Wilt u een afspraak maken bij Pro-tand mondzorgcentrum of meer informatie over een behandeling? Neem gerust contact met ons op via pro-tand.eu of tel. 045 533 3355.

Daniël van der Zwaag,
tandprotheticus & directeur/eigenaar van pro-tand